top of page

איך? - הפדגוגיה

PXL_20220327_100242757_edited.jpg

העקרונות המנחים את למידה בתנועה

חמישה עקרונות בסיסיים עומדים בבסיס הכיתה בתנועה: 

  1. חיבור לחוויה - למידה מחוברת מתוך חוויה והתנסות, מונעת מרצון, סקרנות ותשוקה פנימית.

  2. מסוגלות לשנות -  הרגשת ביטחון ויכולת לפעול, ליצור ולברוא בעולם. 

  3. אחריות לעצמי ולעולם - פעולה מתוך הבנת ההשלכות כלפי עצמי והעולם.

  4. החופש להיות - שהייה, הרהור, משחק חופשי, ליצור ולפעול מתוך חדווה ונחת, הנאה וכיף.

  5. יחסים קשובים - רקמה אנושית המאופיינת בקשיבות, אמפתיה ויחסי אמון.

 

מערכת הלימוד של הכיתה בתנועה כוללת מסעות למידה קבוצתיים וזמן גמיש במרחב- ראו פירוט בהמשך.

הלמידה בתנועה פועלת סביב מרחב לימוד משתנה בכל תקופה (מידי כחודשיים), במרחבים העירוניים על מנת לזמן למידה מגוונת המחוברת למקום ומה שהוא מציע. הסביבה המשתנה מאפשרת חוויית למידה, ששומרת על עניין וסקרנות, מייצרת הזדמנויות לימודיות רבות עבור הלומדים, ומאפשרת להם למצוא את החוזקות ואת תחומי העניין שלהם. כאמור, אפשרויות אלה מתורגמות למטרות למידה אישיות, אשר מאפשרות ללומדים את החופש להיות מי שהם- ליצור, לשחק, ללמוד וגם לשהות.

מפגש בוקר 

מפגש הבוקר מוקדש להתכנסות פיזית ורגשית.

חלקו הראשון של המפגש מוקדש לפעילות פיזית תנועתית (התעמלות, משחק פיזי, מיינדפולנס וכדומה). פעילות זו מאפשרת לגוף להתכונן ליום הלמידה החדש שבפתח, ולהתחיל את היום עם אנרגיות בריאות. 

חלקו השני של המפגש מוקדש לחיבור הקבוצה לסדר היום הספציפי ולמסירת דגשים הקשורים ליום שמתחיל. 

מסע למידה

מסע למידה הוא זמן קבוצתי מונחה, שבו מאורגנת פעילות למידה מולטידיסיפלינרית במרחב הלימוד, אשר כוללת חיבור למיומנויות ליבה כמו שפה, חשבון, מדעים ואנגלית. במהלך מסע הלמידה מתנסים הלומדים בפעילויות קבוצתיות שונות, בהתאם לשאלות החקר העולות סביב הנושא.

מסע הלמידה מחובר למרחב הלימוד המשתנה שבו הוא מתקיים, ניזון ממשאביו, ומקיים אינטרקציות מגוונות איתו. במהלכו, חוקרים הלומדים נושאים מיוחדים במרחב הלימוד דרך התנסויות, טיולים, סיפורים, פעילויות, שיחות ועוד.
קראו כאן עוד על תפקידו של המורה במסע הלמידה.


זמן גמיש
זמן גמיש הוא זמן של בחירה ופעילות חופשית – תכניו ופעילויותיו נבחרים על-ידי הילד בהתאם ליעדים אישיים, עניין והזדמנויות במרחב. חלק זה של היום מאפשר ללומדים לממש את המטרות והיעדים האישיים שהם מציבים לעצמם, ולפעול (לבד או בקבוצה) להפיכת המרחב לטוב יותר עבורם ועבור הסובבים אותם. כמו כן, בזמן זה יכולים הלומדים ליהנות מזמן חופשי למשחק, למידה, שיחה, שהייה ומנוחה. זמן זה מיועד גם לחונכויות אישיות. 

מפגש סיכום

מפגש בו מסכמים את היום, כותבים רפלקציה במחברת, וגם אומרים תודה למישהו לסיכום היום.

סדר היום של למידה בתנועה

8:15-9:00 מפגש בוקר

9:00-11:00 מסע למידה 

11:00-13:00 זמן גמיש

13:00-13:30 מפגש סיום

PXL_20220116_173417562.MP.jpg

שלושת המעגלים של למידה בתנועה

הלמידה מתבצעת בשלושה מעגלים, אשר פעמים רבות מתערבבים אלה באלה:

  1. המעגל האישי- בו עוסקים הלומדים בשאלות כמו: מי אני? מה הצרכים שלי? מה החוזקות שלי? מה התשוקות שלי? מה האתגרים שארצה להתמודד עימם?

  2. המעגל הקבוצתי- בו עוסקים בשאלות כמו: מה המקום שארצה לתפוס בקבוצה? במה אני יכול לתרום? מה הקבוצה והפרטים בתוכה יוכלו לתרום לי? כיצד לבסס תחושת שייכות? כיצד לבנות יחסי אמון הדדיים?

  3. המעגל המרחבי- שבו עוסקים בלימוד מהמרחב שבו אנו פועלים. עיסוק בשאלות כמו: מה המקום שלי ושל הקבוצה במרחב? במה אנחנו יכולים לתרום למרחב? במה המרחב יכול לתרום לנו?

bottom of page